Aktivnosti

U Vrtiću “Veseli brodić”, verujemo da je svako dete jedinstveno i ima neograničeni potencijal za razvoj. Naša bogata paleta aktivnosti osmišljena je tako da taj razvoj podržava, kako emocionalno, intelektualno, tako i fizički.

Kroz obrazovne aktivnosti poput čitanja i eksperimenata, razvijamo intelektualne veštine. Deca se umetnički izražavaju kroz kreativne umetničke radionice crtanja, slikanja ili vajanja, a sportskim aktivnostima ili radom u grupama učimo ih da sarađuju i prilagođavaju se različitim situacijama.

Naravno, svakodnevno uživaju i u neplaniranoj i spontanoj igri, koju pokreću dečja mašta i kreativnost.

Sportić

Naša sportska sala omogućava deci da uživaju u vežbama oblikovanja, provlačenju ispod prepreka ili preskakanju preko njih, penjanju na ripstol, omogućava im da razvijaju motoričke sposobnosti, timski duh i zdrav način života. Sportić je prilika za decu da istraže različite sportove i pronađu svoju strast.

Balet

Učenje baleta ne samo da razvija koordinaciju i gracioznost kod dece, već im takođe pomaže da izraze svoju kreativnost kroz pokret. U našem vrtiću, deca imaju priliku da se upuste u svet baleta uz pomoć iskusnih instruktora. Ova aktivnost podstiče samopouzdanje i razvija motoričke veštine.

Tekvondo

Tekvondo je sport koji podučava decu disciplini, poštovanju i samokontroli. Kroz ovu aktivnost, mališani uče osnove samoobrane i razvijaju svoje fizičke veštine. Naša sala za vežbanje je opremljena za bezbedno izvođenje tekvondoa, a instruktori su stručnjaci sa iskustvom, istaknuti u ovom sportu.

Muzičke radionice

Muzičke radionice pružaju najmlađim polaznicima priliku da istražuju svet zvukova kroz igru i eksperimentisanje sa različitim instrumentima, od bubnjeva do ksilofona, razvijajući tako osnovne veštine ritma i sluha. Vežba se i pevanje, a samim tim i razvija samopouzdanje i razbija trema zbog scene.

Škola plivanja

„Veseli brodić“ sarađuje sa školom plivanja uz koju su proplivali gotovo svi naši mališani. Plivanje je ne samo zabavna, već i izuzetno korisna veština za razvoj samopouzdanja i fizičke kondicije.

Radionice sa psihologom

Razvoj emocionalne inteligencije i socioemocionalnih veština ključan je za budući uspeh dece. Naše radionice sa psihologom pružaju deci alate za razumevanje svojih osećanja, upravljanje stresom i razvijanje zdravih međuljudskih odnosa. Ovo je prostor gde se deca osećaju slobodno da izraze svoje misli i emocije.

Radionice sa logopedom

Govorni razvoj je od suštinskog značaja za komunikaciju. Naše radionice sa logopedom pružaju podršku deci u razvoju govornih veština, izgovora i jezičke komunikacije. Cilj je da svako dete ostvari svoj puni potencijal i na kraju sve reči i glasove izgovara pravilno.

Pidžama party

„Pijama party“ je jedna od omiljenih aktivnosti u našem vrtiću. Obožavaju je i roditelji i deca. Naime, svakog poslednjeg petka u mesecu možete ostaviti dete da prenoći u vrtiću i doći po njega ili nju u subotu ujutru do 10 sati. Idealno i za roditelje i za decu.

Izleti i rekreativne

U Vrtiću “Veseli brodić” organizujemo uzbudljive izlete unutar grada, pružajući deci priliku da istraže lokalne znamenitosti i nauče o svojoj zajednici. Takođe, vodimo ih i na inspirativne izlete i rekreativne nastave van grada, gde se susreću sa prirodom, istražuju parkove, etno sela, šume i mesta od istorijskog značaja, proširujući svoje horizonte i razvijajući ljubav prema putovanjima. To je za decu više od prilike za učenje i druženje, to je uzbudljivo istraživanje i stvaranje dragih uspomena.