Naša kuhinja

Briga o ishrani naših mališana je od najveće važnosti, i zato smo ponosni na kvalitet obroka koje pružamo u “Veselom brodiću”. Svesni smo da je hrana ključna za pravilan fizički i mentalni razvoj dece i zbog toga nudimo ukusno i zdrave obroke iz „Ducine kuhinje“.

Jelovnik

Nutritivno balansiran jelovnik, koji se menja sedmično, pažljivo je kreiran uz konsultacije sa nutricionistom dijetetičarem kako bismo osigurali da svako dete dobija sve neophodne hranljive sastojke. Ovo uključuje sveže voće i povrće, mlečne proizvode, žitarice i proteine, prilagođene uzrastu i potrebama deteta.

Bezbednost hrane po HACCP standardu

Zdravlje i bezbednost dece su naš prioritet, pa se obroci pripremaju i serviraju po HACCP standardima. Ovo znači da se hrana priprema i skladišti uz stroge higijenske i bezbednosne standarde.

Četiri obroka tokom dana

S obzirom da u vrtiću mogu biti od 7h ujutru do 18h uveče deca imaju četiri obroka tokom dana: doručak, užina, ručak i užina. Ovo obezbeđuje da dobijaju potrebnu energiju za svoje aktivnosti i igru. Naš tim vodi računa da obroci budu raznovrsni i ukusni kako bi deca uživala u svakom zalogaju.

Individualne potrebe dece

Uz sveže i ukusne obroke, posebnu pažnju posvećujemo i individualnim potrebama dece. Ako vaše dete ima alergije na određene namirnice, potrudićemo se da njegov ili njen jelovnik prilagodimo, kako bi se osiguralo da tokom dana dobije sve neophodne nutritijente. Želimo da obezbedimo hranu koja će podržati energiju i zdravlje za svu decu.